16. 1. 2012

Když je zima....

...zahrádka spí a nabírá sílu. Konečně dostala i peřinu! V což jsem už pomalu přestávala věřit...
My, panelákoví, celoživotně toužící po kusu svého zeleného trávníku, možnosti kdykoliv ze záhonu utrhnou tu jahodu, tu hrášek, jsme celí bez sebe, když nastane zima a zahrada nás nepotřebuje...Alespoň já vždy tak trochu zesmutním a hledám si náhradní řešení  - z toho plyne pak má zvýšená tvořivá aktivita doma :o) Ale tak úplně opuštěnou ji nenechávám. Je třeba nakrmit sýkorky a ostatní zpěváčky, je třeba oklepávat ztěžklý sníh z keříků, zkontrolovat jablka ve sklepě, podívat se zda k nám nezavítal někdo "cizí"....Ona i ta chvíle pobytu na ní, než se setmí, má v té sněhové záplavě své kouzlo. A hlavně to ticho....Jen nedočkavé štěbetání sýkorek a tiché sněžení....Spi. Vyspi se krásně do zelena... :o)








6 komentářů:

  1. Leni, to je tak krásně poetické..... achich.
    Já si taky už říkala co s tou přírodou bude, při letošní teplé (u nás na jihu obzvlášť) zimě.
    Jinak jsem teda opak panelákového - od malinka každou volnou chvilku na galejích na zahradě nebo na poli.... takže ze zahrady mám zdalek nejraději trávník a tu květinovou :o)........ ale někde uvnitř to zůstalo i přes dětský odpor - hrášek, rajčata a cokoli ostatního máme prostě každý rok a už mne to okopávání až tak neštve :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo Janičko, s věkem člověk i rozum dostane, že?:o) Já od narození paneláková, celý život toužím žít na vesnici, tak nějak to nevyšlo, a tak alespoň tu zahrádku kousek od města mám..

      Vymazat
  2. Leni, krása, krása!!!! Ten "ježek" je parádní :-) U nás také poprášilo. Ale fakt jenom poprášilo :-( Ale i tak to bylo krásné, když padaly ty velké vločky. Áda seděl v kočárku a ani nedutal :-) Tak uvidíme zítra :-) Hezký večer, J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o)) Ježek je yucca. Zatím malá, chovaná z takového malinkého kousíčku, ale dělá mi radost a krásně roste. Díky Joli

      Vymazat
  3. Lení parádní fotky!!!!!!!!! tedy hlavně ten ježek na konci, ten nemá chybu:o)). Miluji sníh, jen ať vydrží:o)) u nás je také:o), dokonce děti už druhý den!!!!!! sáňkují:o))

    OdpovědětVymazat
  4. Což o to, sníh mám taky ráda, ale ta letošní zima ..eee...Taky se přimlouvám, aby vydržel (když už se teda rozhodl, že napadne:o))alespoň do konce února :o)

    OdpovědětVymazat