29. 5. 2012

V květnu...

Pár fotek zahrady z dnešního krásného odpoledne...

 Sedmikrásky jsou prý plevel. Ale krásný, ne?

 U nádržky krásně rozkvetly kosatce...

Tímto směrem koukám nejraději. Do "bazénku" v záhonu se lítají koupat ptáčci a skoro to někdy vypadá, že se nás už ani nebojí. V nádržce nám každý rok bydlí žába. Zjistila jsem, že je to docela vzácná kuňka. Ta nám signalizuje déšť velmi podobným kuňkáním, jaké předváděl "pan otec" ve filmu "Na samotě u lesa" :o)
Jen letos to nějak nefunguje...Ne a ne zakuňkat. A že už by bylo opravdu vody třeba... 

 Ty divně vypadající liány přísavníku  jsou tak šíleně ostříhané, protože táta natíral všechno dřevo na chatě. Ale nebojím se, že by se nerozrostlo. Je to taková Adéla, kterou musíme čas od času krotit docela ostře :o))

 Tudy se k nám vchází.... Tak pojďte dál, prosím... :o)

10 komentářů:

  1. Leni ... to je ale nádhera ... klid

    k našim létaly vosy pít do konví .. také nádherný zážitek .. nikdy nebyly agresivní ... spíš vděčné ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za chválu, mám to tam moc ráda...
      Vosy nám lítají do hlavy pumpy na studni, asi se tam ochlazují. Ale já ten bodavý hmyz teda moc z blízka nemusím...ee...

      Vymazat
  2. Děkuji za pozvání :-) Tak tady Ty, Leni, trávíš teď svůj volný čas. Nádhera a určitě i hromada práce :-) Modré kosatce miluji a s lianou mám obdobnou zkušenost, když jsme dělali fasádu, stříhání ji vůbec neuškodilo. A kdyby se kuňka začala ozývat dej vědět, taky už čekám na déšť, jak na smilování... Užij si krásné dny :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hromada práce mi, Leni, nevadí. Já to mám ráda - vypnu a škubám, ryju, stříhám, přesazuju...a na nic nemyslím :o) Takový můj způsob relaxu.
      A kuňka je už od minulého týdne nezvěstná :-( Ale tohle nám dělá každý rok. Z ničeho nic se schová a za nějaký čas je zase tam.
      Zatím je ticho - i když dneska už sprchlo.

      Vymazat
  3. Leni, přijímám pozvání, nesu štrůdl!!! Nádherné, máte to tam moooc krásné!

    OdpovědětVymazat
  4. Leni máte to neuvěřitelně krásné. Je vidět ta neustálá práce a láskyplná péče. Přímo z toho čiší klid, zpěv ptáků a vůně kosatců. Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, díky za další nádherné fotky vašeho královstvíčka, je to kouzelná zahrada jako od Trnky:-)Je vidět, že je opečovávaná s láskou:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Leničko dnes jsem náhodou narazila na Tvůj blog, a jsem za to moc ráda .Moc se mi líbí, je všestraný a hlavně krásné věci které se od jiných liší.Zahrádka tá je krásná,a líbí se mi i Tvoje jehelníčky,opravdu jsem se vším pokochala,budu chodit častěji.Krásný začátek týdne přeje Luďka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za zastavení Luďko...Dveře jsou otevřené, stačí kliknout :o)
      pa,L.

      Vymazat