20. 4. 2012

Belgie - V. - Bruggy

Všechny podstatné informace a obrázky najdete na netu. Jako například zde.
Já jen dodám...ááááchhh....
I přesto, že bylo opravdu zima a sluníčko se na nás skoro vykašlalo, tento výlet stál za to!
Ale zjistily jsme jeden poznatek. Lidi v Belgii jsou až neskutečně otužilí... My a spousta ostatních turistů (tak se  turisti v tomto a zimním období nejspíš i bezpečně na první pohled poznají, kromě foťáků na krku) jsme byli navlečení, jako cibule - límce nahoru, kapuce, čepice, kozačky, zimní bundy, rukavice....A domorodci - konkrétně partička nějakých pubošů - si na břehu kanálu roztáhli takovou igelitovou plachtu, do kanálu (rozuměj vodní kanál - ne stoka! :o)) chodili nabírat vodu, vylévali ji na tu plachtu a jedno zda kluci s klukama, či holky s holkama, či kluci s holkama, ve dvojicích zápasili za bujarého povzbuzování ostatních pubošů! Krásně jim to klouzalo a byli od hlavy k patám - na boso! - úplně promočení, ale vychechtaní a patrně i šťastní...
Při pohledu na ně nám samozřejmě poklesla tělesná teplota tak o tři stupně, o něco víc jsme zmodraly a o něco rychleji hledaly vytopený lokál. Jenomže, když oni jsou tak otužilí, v pěkně vytopeném lokále bylo asi tak teplo, jako u nás na verandě nějakého starého nezatepleného baráku :o)) Ale bylo tam útulno a velký hrnek dobrého čaje nám nakonec trochu pomohl.
P.S. Rada dcery než jsem se začala doma balit: "Hlavně si, proboha, neber zimní bundu!!" ..... :o)






























1 komentář:

  1. Parádní fotky, opravdu jste si to i přes nepřízeň počasí užily, no my tam byli před měsícem a taky klepali kosu...:-)

    OdpovědětVymazat