14. 12. 2013

Jak z toho sešlo...

Za všechno může ranní sluníčko a inverzní předpověď.
Opravdu jsem měla v plánu dnes péct. Alespoň ty rohlíčky. JENOMŽE.... na plotně se vařil oběd... manžel kouknul na net na počasí a něco po 11 povídá "A nejdeme na Ostrý? Je inverze, bude tam krásně."
No a tak jsme do sebe hodili polívku a ve 12 už seděli v autě směr Tyra. Inverze byla. A byla vysoko. Až skoro pod vrcholem jsme při příchodu na takovou malou planinku s odpočívadlem ucítili najednou teplo až podezřelé... Na odpočívadle visí teploměr, manžel kouknul (já samo, že fotila po kolena ve sněhu :o) a povídá "Týbrďo! 7 stupňů!"
Byla to nádhera...
Příjemně unavené se mi opravdu už nechtělo provozovat nic takového, jako tanečky kolem sporáku, to uznáte, ne? :o)... Nakoupím oříšky a kandované ovoce a mandarinky... a taky nějaké dobré sýry... a otevřeme si vínko.. A budou Vánoce! :o)
A večer jsem si pohrála s úpravami v Zoneru. Tak tady jsou fotky sice zimní, ale trochu jiné, než obvykle.










Viditelnost úžasná!...Tatry




Tak pěkný zbytek víkendu, mé pečící i nepečící virtuální kámošky :)


6 komentářů:

  1. Tak takový výlet bych hned brala... z těch fotek úplně cítím ten ostrý čistý vzduch... a nápad s náhradou cukroví je bezva :-) já sice mám v lednici nachystaná od čtvrtka 3 těsta, ale zbytek plánů také asi pozměním a něco podniknem, to si děti budou pamatovat spíše... dokud stojí o to trávit s námi čas ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Leni tak tohle je fakt lepší než nějaké cukroví!

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, nádhera!!! Krásné fotečky, všechny :) Řadím se k těm nepečícím. Teda, mouku už konečně mám, sehnala jsem, tak linecké asi dám, ale nic víc. U nás je krásně, skoro jarní den :)
    Pa, Jola

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné rozhledy máte tam u vás. Závidím! I tu kondici! Už se tak v duchu vidím, jak šplhám do kopců a funím u toho jak sentinel (kdo neví, co to je, tak to bývalo takové dýchavičné pomalé auto). My tady po těch rovinách jsme drobet zpohodlnělí. A cukroví taky nemám. Uvažuji tak nějak podobně, že ovocný salát bude rychlejší a zdravější.

    OdpovědětVymazat
  5. Take bych radsi sla na vylet nez peci i kdyz uz mam nejake to cukrovi upecene,co by clovek neudelal pro deti a vnoucata.Jinac syr a ovoce je mnohem zdravejsi variance.

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm, takovou sněhovou protekvi bych si taky nechala líbit:-))
    U nás jen voda:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat