30. 9. 2012

Když končí září...

Malíř Podzim zkouší znovu a znovu své krásné teplé barvy na všechny trávy, listy a plody...  A my znovu a znovu podléháme jeho svodům...

Když sklánějící se slunce kouzlí v korunách stromů se stíny, my s dojetím bereme do rukou Létem malovaná jablíčka, ukládáme je do lísek abychom ve dnech, kdy paní Zima už dávno třímá vládu nad krajinou, se kochali jejich teplem ukrytým až do jadřinců...

 Jen jeden jablečný strom nám roste na zahradě. Jablka má každým rokem, ale tak krásná a tolik snad ještě neměl. Jmenuje se Jonatán a je o něm jedna krásná písnička, tak si ji pusťte :)










11 komentářů:

  1. Jéééé, to je nádhera, taková krásná jablíčka, sliny se mi sbíhají. Já si letos musela i na pitomý štrůdl koupit. A obávám se, že to příští rok nebude lepší. Jabloně jsou po těch kroupách tak zpitomělý, že zas začínají kvést :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já koukala, že černý rybíz už má pupeny pomalu před prasknutím!! To teplo je zmatené...

      Vymazat
  2. Opravdu krásná jablíčka.... my měli letos taky úrodu jako nikdy, peču jeden štrůdl za druhým:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já pořád vařím kompot do lednice! Pijeme ho furt!:o))Dneska k večeři žemlovka...Patrně zítra koláče... Velkou igelitku opadaných jsem dala kamarádce, další čeká na balkonu pro další kámošku.. To je jablek.. :o)))

      Vymazat
  3. LENI, NÁDHERNÉ FOTEČKY.
    MOC HEZKÉ ROZLOUČENÍ S MĚSÍCEM.
    PŘEJI PŘÍJEMNÉ BABÍ LÉTO.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je třeba si ještě toho teploučka užít...
      Tobě taky příjemné dny..:)

      Vymazat
  4. Leničko, máte překrásná jablíčka. V naších drsných krajích letos vše pomrzlo. Ale jak říká můj milý:"Zaplať pánbůh, že slivovice nezamrzne" :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tahle odrůda je výborná! Ale na uskladnění to moc není.. To se slivovicí je to lepší na to uskladnění... :o))) Tvůj muž má pravdu! :o))My letos měli švestek tak do misky. Ze 4 stromů! Slivovička je, loňská, a ještě pořád trochu je :o)

      Vymazat
  5. Ahoj Leni, tak jablíčka máte opravdu nádherná. Tak ať vydrží co nejdéle a chutnají létem.
    J.=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, jsou výborná! Miluju když jabko křupne, teče z něho šťáva a je sladké...ach...Mňam!

      Vymazat
  6. Leni, těch beden!!! Já měla dorazit na zlodějku! :-) Vypadají přenádherně!! Ať vám v zimě chutnají stejně dobře jako teď :-) Pa, J.

    OdpovědětVymazat