17. 8. 2012

TUSAL srpnový a jiné sklenice...

Zatím jakž takž nezapomínám Julko.... :o)



 Co to je?....... No přece sušený celer!
Miluju do vaření sušený celer, i když zbytek rodiny má občas výhrady, že snad kromě krupicové kaše a koláčů, ho dávám všude :o)) Dodá výbornou chuť třeba dušenému masu, nebo zelenině...Mňam...
 Ani sťopečky nepřijdou nazmar. Ty se pěkně vyvaří třeba v kuřecím, nebo hovězím vývaru...

 A co je tohle? To je odpověď na otázku "až se zima zeptá".....
 Sušené bylinky na čajíček... Meduňka, máta, černý bez, petrklíče, maliník, ostružiník, jahodník, borůvčí, přeslička, yzop, měsíček.... No prostě co se našlo na zahradě a v blízkém lese.


 A tady v těchto malých skleničkách je koření....Ještě mám domalovat dvě a už se na to chystám tři roky :o))) Že by o nějakém tom dlooouhém zimním večeru?...Letos?....Uvidíme.


6 komentářů:

  1. Ženská, Ty si magor :))) Keby si videla, ako mám rozhádzané korenie ja... ale keď ja ho mám toľko, že keby bolo všetko vo fľaštičkách, tak potrebujem celú novú skriňu! No a keď sa nás "zima zeptá" a dostaneme rýmu ako hrom, tak pofrčíme k tete Lenke na čaj, bo v lete sme boli leniví a nenasušili ani prd. Petržlenovú vňať, čo som si otrhala u tchýňky mi tiež bolo jednoduchšie hodiť do mrazáku :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o)) Nemysli Barunko, to taky není všechno - to je "pro obecenstvo"!:o)))) Kolik já mám dalších sáčků otevřených a schovaných v jedné takové strááášně staré plastové krabičce!
      No když pojedete k babičce na Slovensko, klidně se stavte - čaje bude habakůk! :o)) A med taky :o)
      V mrazáku mám borůvky a jiné serebele... Na tu sušenou nať jsem si nějak za ty roky zvykla. A je to rychlejší, než se přehrabovat v tom zmrzlém.. :o))

      Vymazat
  2. Jejda, ty jsi šikovná hospodyňka. Celer se mi podařilo poprvé vypěstovat letos (i přes ty kroupy), určitě vyzkouším, je to dobrý tip.
    A to koření - všechno používáš?

    OdpovědětVymazat
  3. Sušený celer teda nemusim, radši mražený, ale ty kořenky jsou fakt parádní!

    OdpovědětVymazat
  4. Hojda Leni, zavítala jsem tu, ani nevím pořádně jak, ale líbí se mi tu! :o)

    Mám otázku: ta láhev s těmi zbytečky z "tusalu" si každá účastnice nechává na památku, že jo? Zajímavá myšlenka... Škoda jen, že je to tak nadlouho, nemusím dlouhodobější projekty a ty roční vypadají děsivě!

    Jinak taky suším bylinky na čajík. Má flaštička je tak čtvreční, v zimě mi všechno pomrzlo. Neuděláme výměnu? ;o)

    Jinak Mufík je úžasně pracovitá kočka, jak musí být u každého tvoření. Náš hafino taky. Vždycky nás u všeho se zájmem pozoruje, takže mu říkám: "Příště to uděláš ty, jo?"

    Prima den pod sluncem,
    zavítám zas...
    Jitka=)

    OdpovědětVymazat