16. 8. 2012

Sama doma...

No, když nepočítám mladého, který je stejně pořád někde v luftě a kocoura...
Mám to takto už několik let a vyhovuje mi to. Pantáta se rozhodne, že jede někam papá... a já mám domácí lázně... :o) Každý to prostě máme jinak.
A program?
Návštěva Castoramy za účelem nákupu materiálu pro renovaci korkové podlahy o 13m čtverečních, návštěva textilu za účelem nákupu nějaké fáčoviny na nějakou šálku + zelená barva na studenou batiku,
nákup nějakých kytek (NUTNĚ!!!) a hlíny pro výzdobu alespoň jednoho parapetu..... no a pak to všechno uklidit, jakože nikdy NIC..... :o)
 Návrat do puberťáckých let, kdy jsem měla obatikováno téměř vše! Maturitní šaty ne.... Je fakt, že už jsem to trochu pozapomněla, takže, jako poprvé :o)
Až to bude zelené, ukážu.
 Před domem nám otevřeli letos na jaře poláci obchůdek se zeleninou, ovocem a hlavně kytkama... To se nemělo stát!... Můj xicht je tam už tak profláklý...že mě ti prodejci zdraví i mimo prodejnu.. :o))) Já tam nemůžu chodit jen tak...Já tam skoro furt něco kupuju... Hlavně teda to, co se nedá jíst... :o))) 
Ale zase je to krásné!.. No a tak mám zase letos krásné vřesy, které zase přijdou na zimu zahrabat na zahradě, aby mi nepomrzly....A tak furt dokola.  
Nekupte to, když je to tak levný! :o)))



 Něco málo z pantátovy zahrádky visící na zábradlí balkonu. Některé ty kaktusy už mají skoro 
40 let! 


 Tak... A tohle je to, kvůli čemu si beru 3 dny dovolené. 10 let byla korková podlaha od předsíně po kuchyni jako nová a pak do domácnosti přišel náš kočka.... :-/
Během jednoho roku bylo jasné, že se něco mění... Jeho probíhání bytem s brzděním v zatáčkách a jiné skotačivé pohyby zanechaly na korku nesmazatelné stopy. 
Takže: nemaje žádnou mechanizaci, pěkně na kolínka, kožené rukavice, smirkový papír a vlhký hadr .. a JEDU JEDU!!!! NEULÍVÁM SE!!! 
Jeden den broušení s malými přestávkami na regeneraci a večer nátěr vodou ředitelným lakem. Myslela jsem si, že se trošku zalijí ty vrypy... Bohužel. Jen tím broušením jsem je trochu zmírnila. 
Ovšem, je mi jasné, že ta NOVINKA nebude mít dlouhého trvání i kdybych tomu zvířeti dělala mani a pedikůru ob den!!!...grrr...

 Tady?? TADY jsem já vlastně vůbec nikdy nebyl!!!!

6 komentářů:

  1. teda ty kaktusy.... fakt nádherná sbírka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nádherná...Něco už je ve věčných lovištích - a byly dlouho krásně a z ničeho nic - kaput....

      Vymazat
  2. Jééé, batika....to se mi tak líbí a nikdy jsem neměla odvahu to zkusit....jsem zvědavá na výsledek. Kytičky máte krásné. S kocourem jsme na to podobně. Vybírá zatáčky a plovoucí laminátová podlaha i lino v kuchyni už tím dost utrpěly.....:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup šup - vygůglit jak na to a na to! :o))
      Kočka mě fakt štve. Už po prvním nátěru tam byly zase nové vrypy! grrrr....

      Vymazat
  3. Leni, řekla bych, že kočičák to pojmenoval přesně, prostě tam nikdy nebyl! :-) No a batika... anoooo, to byl prostě hit! Tak ať se daří :-) Jooo, Poláci a kytky... to zas někdo něco vymyslel, viď? :-) Zalepená díra na trhu :-) Já mám velké štěstí, že u nás na nádraží je obchůdek s kytkama zavřený. Nevím proč, a doufám, že to není trvalé, ale zatím mi to vyhovuje. Mé peněžence se to líbí :-) Jola
    PS: Kaktusákům kdysi propadl i můj bratr. Měl nádherné, uměl se o ně krásně starat, krásně mu kvetly. Pak nastoupil na vojnu a kaktusáky jsem dostala do péče já. Přežil jenom jeden. Ten byl totiž zvyklý na časté zálivky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. My zas máme otapetované stěny u vchodu - dekor "psí tlapy". Občas se to snažím umýt, vydrží to do příštího dne. Přemýšlím, jestli malovat, ale následující den si řeknu, že bych byla zbytečně nas.....á ze zmařené práce na to nejmilejší stvoření.
    Máš to dobře zařízené. Mně když řeknou, že budu o dovolené sama, stejně se tu někdo vyskytne, co potřebuje nutně oběd nebo další servis. Jelikož vlastním tři dítka, hezky se u toho vystřídají, ať mám celé léto co dělat. :-)

    OdpovědětVymazat