5. 8. 2012

Mozaikové zátiší...

No, je to už dost dlouho, co jsem na ty střepy nesáhla.
A ten rozbitý truhlík na mě koukal už kolik let - "Hele...Tady jsem...Chci být zase krásný..."  No, krásný. Ti starší si pamatují - "betelné" truhlíky z azbestu. Jo, z TOHO azbestu. Kdysi byly na trhu nejobjemnější - a to já ráda, když mají kytičky prostor a azbest jsem neřešila. Ale jednou přišla bouřka a nestačila jsem zareagovat a tak skončil i s muškáty na zemi a na kusy... Jenže, když jsem uvažovala, zda vyhodit či nevyhodit....Napadlo mě, že ho oplácám střepy, ještě ho trošku zvýším a zase bude OK :o) Jenomže na to čekal několik let :o)))
 Takže - jednu stranu už máme... Zajímavé..Skládala se celkem rychle
 A pouštíme se do druhé..... No ale tahle mi zato dala zabrat. Ne a ne najít ten správný střep! To je někdy k vzteku!! No a pak nezbývá, než natřískat a obrousit nějaké další.

 Ale nakonec jsem "to dala" .....  A takhle vypadá můj pracovní prostor z ptačí perspektivy :o)
 Kruhový jahodovo - angreštovo - meduňkový záhon dostal krásné zábradlíčko z placáků z řeky - tátova práce. 
 Vloni jsem zrušila dlooouhý hranatý záhon a vytvořila ten kruhový a trochu upravila ten u plotu. Mám ráda organické tvary a tak dělám na zahradě vlnky a vlny a zálivy a pak se u sečení vztekám :o)))
 Sukulentový minizáhonek v míse...
 Už začíná kvést můj nejstarší ibišek. Mlaďasy trochu očesal jarní mráz.. :-/
 A začínají kvést vřesy....Já je miluju! Hlavně na horách....


10 komentářů:

  1. Nádherná zahrada!!!!!
    ....kochám se a ZÁVIDÍM!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, tak jsem se opět dočkala nějakého hezkého nakouknutí k Tobě :-) Máš to na zahrádce opravdu krásné!!! S těmi kruhy to máme společné. Já teda na kruhy moc prostor bohužel nemám, ale aspoň ty záhony se snažím dělat do vlnek. Ale pak příjde manžel, jako že rozšiřuje záhon a udělá mi "podle pravítka" čáru a mám po radosti. Jen na krátko. Však já si zas rychle dovlním :-) A placáky... tak pozor!!! Jestli je taháte z Olzy, tak to je nás víc! Až se zas konečně dostaneme s rodinkou za mámou, máme v plánu také něco vylovit :-) Přeci jenom takový placák z Olzy... to je jiná kvalitka než z Labe :-) Tak ať se daří se střípky! Pa, Jola

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Leni, s radosti se taky kochám. Překrásná zahrada a hromada poctivě odvedené práce. I já patřím k těm, kdo si vozí domů z výletu stavební materiál :-) Ten nápad s kolmými placáky kolem záhonu je parádní, zrovna řeším záhon levandule. Přestože jsem mozaiku zatím nezkoušela, moc se mi líbí, připomíná mi milované Španělsko a originální Gaudího stavby. Přeji Ti krásné letní dny a hromadu času na tvoření :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, děkuji za pochvalu - tátovi vyřídím, že se líbí :)
      Já mám po zahradě tak různě rozmístěné všelijaké kameny a seskupení valounů a pod. Vždycky od moře jsem něco natahala - když jsme jeli autem.Obhajovala jsem je: džusy a konzervy jsou snědené, tak přece nepojedeme prázdní! :o)))A vycházelo mi to. Otázky typu "na co ti to bude?" jsem bravurně ignorovala :o))
      Mozaiky mám moc ráda - vyřádím se u nich....:)

      Vymazat
  4. Úžasná zahrada, fakt skvělá... Přemýšlím, jak by se to všechno dalo narvat k nám na balkon...:-D Jo a bude foťo osázeného truhlíku, hmmm?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasan, že bude :o) Nejspíš tam zase budou nějaké sukulenty - ty přečkají i nepéči :o)))
      A balkony, ty mám taky otruhlíkované. Pravda, kdysi víc, teď se soustředím na zahradu, ale v kuchyni se musím ven dívat přes zelené - přes to nejede vlak! :o)))

      Vymazat
  5. Leničko, to je nádhera ... mám to u tebe jak balzám na nervíky ... barvičky a klid ... moc hezky zrealizované a pohrát si, za to stálo.

    OdpovědětVymazat
  6. Leni, moc zdravím a obdivuji, co vše dokážeš, máš úžasnou zahradu, budu v ní hledat inspiraci;-)

    OdpovědětVymazat