18. 3. 2012

Pomalu...

Opatrně, ale už to voní a poslední tři dny...To bylo, jako když se po noci rozsvítí křišťálový lustr!
Ještě se nemám čím chlubit. No vlastně já...? Já ne, ale moje zahrádka. Zatím vykoukly jen hromádky sněženek, ale za to jsou nádherné. Při úklidu v záhonech jsem sem tam musela opatrně, protože už vystrkují růžky narcisky a krokusy, modřence...Některé keříky už mají nalitá poupata... No, ještě pár teplých dnů a všechno se zazelená. Ovšem ve stínu, u lesa jsou ještě hromady sněhu a v nádržce, kterou na zimu nevypouštíme aby nám nepromrzla zem okolo, tam se na hladině houpala ledová poklice. Nedalo mi to a než jsem ten kus studené vody dala pod střechu, kam neprší, jako zálivku, posloužil mi jako objekt k fotografiím, které mají k jaru sice hodně daleko, ale bylo to zajímavé pozorování.. :o)









7 komentářů:

  1. S těma sněženkama vypadá úžasně :-)) I když teď na to pořádně koukám...to jsou spíš bledule, že jo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katuš, nene, to jsou opravdu sněženky: Galanthus nivalis FLORE PLENO
      Kdysi jsem jich pár dostala od tety a posázela různě po zahradě, no a teď jsou tak všelijak roztroušené a pomíchané s těma obyčejnýma.. :o)

      Vymazat
  2. Leni to jsou krásné fotky a ta poslení se sněženkama je úžasná... hezký nový celý týden . Dita

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, krásné fotky, s letními teplotami posledních dnů led moc dohromady nejde, ale při pohledu do kalendáře to souhlasí, já chci teď jaro ne léto,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  4. Ty sněženky jsou fakt úchvatné!! Já mám jen obyčejné, ale i tak je to radost, viď ...obcházet zahrádku ;-) a neboj, ten led bude pryč co by dup....

    OdpovědětVymazat
  5. U vás je ještě led, a já si stěžuju, že mám ospalou zahradu. Však ono to k nám taky dorazí, teplíčko i kytičky. Sněženková fotka je opravdu moc povedená.

    OdpovědětVymazat
  6. Vždycky žasnu nad tím, co dokáže led vykouzlit! Krásné fotečky! A také vidím opět ten rozdíl: u nás už je zeleno, u vás ještě nic moc - zatímco já jezdila domů vlakem v nízkých botkách, brácha mě očekával na nádraží ve sněhulích :-) Jo jo, je to rozdíl! Tak ať se brzo zelená i u vás :-) Pa, J.

    OdpovědětVymazat