10. 6. 2013

Nesnáším UHO!

...Všimli jste si? Od jeslí (my starší známe:)) přes školku, školu, střední, výšku... až po pracovní poměr a následný domov důchodců, či pečovatelskou službu s donáškou jídla, nás provází teplou kuchyní kantýn Univerzální Hnědá Omáčka. Je to patrně český fenomén. Nejsem proti, když v něčem vynikáme, ale právě UHO  myslím, není zrovna to, čím bychom se mohli chlubit...
Je pohodlné zajít si v práci do kantýny na hotové jídlo (zvláště, když zaměstnavatel je tak hodný a přispívá nějakou tou korunou), ale všimla jsem si, že se mi mění proporce a zrovna tam, kde to člověk nejmíň potřebuje. Když jsem byla 6 týdnů doma s bolavým kolínkem, stravovala jsem se podle svého ( a já se mám ráda, takže žádný suchý rohlík s marmeládou, ale pěkně jsem si vyvařovala :)), dopřávala jsem si i sladkosti, ovoce, hýbat jsem se nemohla i kdybych moc chtěla a přesto jsem zhubla 1,5kg. Cítila jsem se skvěle (až na to bolavé kolínko:) a bříško... Holkyyy - jak dvacítka!! :o)))
Ovšem, jen co jsem nastoupila do pracovního poměru a pravidelně v 11,00 začala zase navštěvovat vývařovnu, bříško se zakulatilo - nafouklo a -1,5kg je fuč!!! A může za to UHO!!! 
A tak už druhý týden bojkotuju kantýnu a odpo, či večer si doma dusím zeleninku, sem tam pro chuť přidám trochu anglické slaninky :) a v práci tou vůní z mikrovlnky dráždím spolupracovníky...:o)))
A protože je zkouškové období, přidal se i synáček... Teplé večeře on totiž hrozně rád ..:o))
No a dnes jsme si udělali dobrotu i krásně barevnou :o)))


A z čeho se pokrm skládal?:o)
Růžová část: uvařená červená řepa nakrájená na nudličky, česnek, kysaná smetana a nějaké to koření a sůl...
Druhá část: zelené fazolky, žampiony, jarní cibulka, cuketa, anglická slanina, pórek, zase koření a sůl...


A v sobotu byly krásné mraky na obloze...Tak jsem vyzkoušela polarizační filtr:)





Modré kosatce - jak od Van Gogha, že? :o)))


Pěnišník, hosta a kapradí...



A tohle je prý plevel??? Je sice fakt, že tam, kde je tolik sedmikrásek už tráva nemá moc šanci, ale pod těmi stromy jim to tááák slušííí....
...a hned po fotce nástup se sekačkou.. :-/


2 komentáře:

  1. Jaj, na to si stěžovaly i učitelky ve školce, kam chodila Rozárka. Ale tam krom UHO, měli ještě UBO (rozuměj tím: bílou omáčku) :) Chuť hrozná (rodiče mohli ochutnávat, čím se dítko stravuje) a veškerá tříletá výchova před nástupem do školky šla tatam (do té doby mlsala na mrkvi, brokolici...). Teď se nám pro změnu ze školy vrací hladová, protože to a tamto nechutnalo... Není nad domácí stravu. Ano ano: dnes polévka s kapáním a kuřecí na mrkvi, petrželi a hříbkách!!! Mňam i vám tam do Třince :) J.

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, to jídlo vypadá lákavě :-) Nebude recept? U nás dnes jen špagety, normálně dělám omáčku, ale mám čerstvě atb, tak dám profláknutý kečup malé a sobě kupované pesto z Itálie... víc bych nezvládla, stačí, že musím malou obstarávat... Fotky pěkné, vidíš, také někde mám polarizační filtr kupovaný s foťákem a ještě na něj nebylo vzpomenuto ;-)

    OdpovědětVymazat