18. 2. 2013

Inverzní...

V naší kotlině když sedne inverze, tak se drží, jak veš kožichu!

Jenomže MY jsme zvyklí, takže NÁS to nerozhází.. :o) No a tak jsme se v sobotu po O šly s kamarádkou Blankou a mým synem projít na Javorový... Na spodní stanici sjezdovky viditelnost cca 50 metrů - nahoře mlha, že i ptáci chodili pěšky! 
Mladej byl nahoře samo, že dřív, než my dvě - no ale kdy bychom si to všechno řekly, že? Kdyby mluvil tolik, co my, tak by byl ve předu maximálně o 20 metrů... :o) Takže spolehlivě za hoďku jsme dorazily do vyhřáté chaty, převlíkly se, uhasily žízeň (pivem) a za další hoďku vyrazily zase dolů... Mladej nám dal fóra - že nebude dole u auta mrznout - ó jak se zmýlil... 
MY totiž, když chceme, tak ještě můžeme! Dolů se běželo tak krásně...Sníh dával pocit, že jakýkoliv pád bude jako padání do peřin, no a tak jsme se trochu "vodvázaly" :o))) I tak nám to ale trvalo skoro půl hoďky. Mladej seběhnul sjezdovku za 11 minut + další 2 k autu.... Huuustýýý.....
Skalním sjezdařům-lyžařům ani snowborďákům mlha pranic nevadila a cestou dolů nás dokonce minuli i dva exoti na kolech! :o)) A jako skoro pokaždé se tu a tam objevili i exoti na pekáči, či igelitce :o)))
Byl to hezký výlet, ale zjistila jsem, že mám i jiné svalečky, než ty, co běžně používám.. :o))
(Nejhorší byly dneska schody v práci....:o)))


 Tady, tady ještě bylo vidět krásně ojíněné stromy...



 Tady - přibližně v polovině sjezdovky už to houstlo...


Poslední fotka, kde ještě bylo vidět. Dál už by to byly jen jemně šedavé obdélníčky, takže - banán....
 

No a ještě nějaké plstění... 
Konečně mám pevnou 50, takže můžu používat makro předsádky! Huráá :o)
(jen je to focené při umělém světle, takže...Kde je to slunko??...)




12 komentářů:

  1. Leni, ty jsi turista!!! Fakt že jo! Těžce závidím jak výstup tak pokec s kamáradkou... jo jo, kdy asi by se tak mohly probrat všechny informace, že? :) Doufám, že tohle dáme s dětma lanovkou aspoň toto léto. Měli jsme teď jet, ale kvůli počasí jsme to právě vzdali a přesunuli na Velikonoce... to už snad bude jakž takž normálně.
    Plstěníčko máš krásné!!! J.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotečky z procházky-příroda umí čarovat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejkrásnější v zimě jsou ojíněné větve... Když sedá a mrzne mlha..

      Vymazat
  3. Leni, nás co máme "ostragen" troška smogu nerozhází :o):o):o) ..... manžel je z Jeseníků a ten se "lehce" dusí ...... to "plstění" ti jde moc krásně ..... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaja, ostragen byt gut!:o)))U nás v rodině naštěstí na smog fakt nejsme nějak extra hákliví. Sice ty menší děti to občas odkašlají, ale nakonec se z toho vylížou. Co Tě nezabije... Že jo! :o))
      A díky Marki ♥

      Vymazat
  4. Leni, nadherne broze mas a vubec, moc rada chodim k Tobe na navstevu o:-)

    OdpovědětVymazat
  5. :o)
    Leni, můj tatínek říkal že po sportování bolí zhnilé svalstvo :o) Jj ty krůpěje potu po cestě dolů po schodech jsou :o)
    Fest krása tvoje tvoření..HOWGH!!
    Hezké dny :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě je problém, že sportuju nárazově :o) A to pak vážně bolí!
      Danuško, díky!

      Vymazat
  6. Každý den venku má své kouzlo, to jen za oknem z polohy na kanapíčku to vypadá hnusně. U nás v dolinách je to se slunkem podobné. Právě nám připadává další vrstva sněhu. No co, lepší než bláto. Plstěné NÁDHERNÉ! Ty ses pro to narodila :-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Leni, ty jsi děvče do každého počasí:-) Zrovna jsem nakukovala na Fler na tvoje brože, jsou vážně úžasné, však já si ty moje od tebe taky hýčkám:-) Koncem ledna jsme se stěhovali, takže jsem stále v "provizorním režimu", ale už doma:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Plstěnky jsou skvělé! Nějak mě to teď začalo lákat, ale bojím se rozpíchaných prstů, au:-) A na Javorový jsem kdysi jela lanovkou a po téhle zkušenosti jsem to při dalších štacích už rači vysupěla pěso, hi:-) (Pohled na tu inverzní mlhu bývá neskutečný...)

    OdpovědětVymazat