16. 9. 2012

Kyčera...

Taková malá oslava čtyřech padesátníků na chalupě v lesích, kde se zastavil čas...

Sice jsme se "mastňácky" vyvezli až nahoru, ale když nám už tak dobře neslouží kolena, kyčle a páteř... :o) A kdo to všechno má tahat?? Skoro pro 30 lidí!???

Sešli se kamarádi, kteří spolu prožili nejedno dobrodružství, nejednu dlouhou cestu, vojnu, školu, radosti i zklamání....Sešli se kamarádi, které pojí láska k horám, mořím... Prostě romantici. I když je život semlel a jako voda, obrousil jim hrany....




 Pohádkově krásné okolí, veverky upalující s vlašskými ořechy v tlamičkách ke svým spižírnám, klid a mír a večer u ohně s kamarády a kytarami... 
Co dávali o víkendu v televizi, opravdu netuším.. :o)






 Chlapi sobě.... :o)) Aneb - jak vychladit na teplotu "tak akorát" sud piva bez chladicího zařízení a neutopit ho. 
No,... ženská žasne a odborník se diví... :o)))

Chalupa z roku 1876, bez elektřiny, jen s několika LED žárovkami napájenými baterií z traktoru. Nějakým způsobem tam tekla v kuchyni i teplá voda přes ohřívač... Asi kouzlo :o)) Ovšem pozor! Kdo by čekal latrínu někde u lesa, byl by nejspíš překvapen a staromilec zároveň i zklamán, záchodky byly splachovací na vodu přivedenou samospádem z kopce nad chalupou :o)









 Poklady nalezené v chalupě... Nádherné babičkovské talíře...


 Tady se mlelo obilí...

 Pračka kývačka (vpravo) a nejspíš její modernější kolegyně. Po zvednutí víka je vidět dole rošt podobný valše a na víku něco podobného, kdy při otáčení klikou tyto dvě valchy perou prádlo mezi ně vložené... Asi..









5 komentářů:

  1. To je teda krasa , vsechno prostredi,chaloupka a o pokladech ani nemluvim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Elli....Bylo tam nádherně.. A když k tomu připočteš ještě prima přátele, oheň a písničky až do rána.. Zase z toho budu nějaký čas žít :)

      Vymazat
  2. Tam u vás na horách je tak kráááásně. Já vím, drsné počasí a tak, ale ta romantika! ty panoramata! To by se mi líbilo. Rovina je nudná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se v těch kopcích narodila. Miluju to tady. Na střední jsme byli na brigádě na Znojmě na okurkách. Po prvním týdnu jsem musela občas zaběhnout k Dyji a od vody koukat nahoru na břeh - tedy do kopce - jinak bych se tam za ty tři týdny asi zbláznila!:o))) Ale na Šumavu to máš přeci kousek a tam jsou taky krásné kopce. A teď ty pohraniční stezky - paráda! Byli jsme tam na kolech, a pěšky jsme vyšlápli na Plešné jezero. Zážitek!

      Vymazat
  3. Úžasné dobrodružství.....ta chalupa je kouzelná a věřím, že jste tam prožili pár krásných dní s tou správnou partou lidí.....závidím....:-D

    OdpovědětVymazat