9. 9. 2012

Kočičí...

Kočičí návštěva na zahradě...
Po loňských zkušenostech s venčením kocoura na zahradě - byl drzý, syčel a sekal drápy! - jsem tomu dnešnímu venčení moc nevěřila, ale dcera nedala jinak, tak jsme ho taky vyvezli... Kupodivu, dal by se snad i namazat na chleba, jak byl milý :o)) No, moc jsem toho neudělala, protože jsem za dcerou a kocourem neustále běhala s foťákem :o))
Kocour je z toho prostoru vždycky úplně paf! Těch vůní, ta měkká tráva, ty stíny, motýli, ptáčci....
Ale protože je to gaučový kococur, většinou se pohybuje po kamenných chodníčcích, vyvaluje se na balkónu nebo na gauči a místo aby si brousil drápy o stromy, drásá křesla v chatce.... Prostě gaučák... :o)))
Co má ale opravdu zakódováno, je lov. Jakmile zjistil, že se v koupališti cachtá sýkorka, přilepil se k zemi a plíživým pohybem (já tady vůbec nejsem) se přibližoval k nádržce. Jsem si jistá, že kdyby neměl připnuté vodítko, sýkorka by nezdrhla. Vodítko má připnuté pro jistotu. Už jsme ho několikrát lovili u sousedů. On podleze, ale my musíme přes branky a když sousedi zrovna nejsou doma, tak... Takže i když se mu to asi nelíbí, nedá se nic dělat, předcházíme problémům...
Cestou tam - vše probíhalo OK. Cestou zpět - nejdřív se počůral a pak i po...l..... :-/
Ale to je úúúplně ale úúúplně normální v jeho případě :o))))

 Ťuťu ňuňu....
 Asi něco zajímavého na stromě a asi v peří....



 Jo, je tam, na švestce. 
 Ale počkám, co kdyby? :o)

5 komentářů:

  1. Krasavec! Jako kdyby na tu zahradku patril :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to velký krasavec, ten váš kocourek, a určitě i velká osobnost. Kočičí šlechtic. Kočky jsou vůbec oproti jiným zvířatům silné individuality.
    Dneska jsem byla dost zaneprázdněná, kolem páté jsem klesla do křesla ke kafíčku, že jako potom dostanou zvířátka večeři. Přišel kocour, vyšplhal se mi na prsa, zaťal drápky a kočičími pazvuky mi vynadal - hele! ještě jsi mi nic nedala do misky!

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, na jedné fotce vypadá dost uraženě :-) To bude asi tím vodítkem. No a pak se nediv těm příhodám v autě. Mít vodítko a zároveň vidět peří na stromě...! :-) J.

    OdpovědětVymazat
  4. Leni to jsou nádherný fotky.. ten tvůj kocour je hotový model.. jak do kočičího katalogu .. naše Dianka ven nesmí ale když se jí podaří na zahradu na chvilku zrhnout , je jako litá, loví totiž hmyzáky a je hloupoučká ,protože si vybírá hlavně vosy a včelky až jí jednou nestihnu chytnou a nějaká jí píchne jsme zvědavá co budeme dělat... pa pa Dita

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, to je vážně krasavec a v tom přírodním prostředí mu to fakt sluší:-) Zrovna včera jsme odcházeli do města a poprvé jsme museli nechat naši Mícu na zahradě, protože se někam zaběhla, pronásledovala další černou kočku, ale při návratu na nás čekala, naštěstí byl den bez aut, který tu kupodivu dodržovali, tak jsem přece jenom byla klidnější...S cestováním a naší Mícou je to úplně stejné...

    OdpovědětVymazat