19. 9. 2012

Dřeváky...

Musely si počkat, ale dočkaly se...

Mám je už víc, než 10 let. Přivezla jsem si je stejně, jako výlevku na zdi, ze Šumavy od strejdy. Výlevka by skončila ve šrotu a dřeváky by nejspíš proletěly komínem. Vlastníma rukama je vyrobil strýcův tchán kdysi hodně dávno po vzoru ruských mužiků, kteří v takových dřevácích chodívali v zimě v létě. Děda Svěchota byl totiž za 1.světové války v Rusku a zdály se mu pohodlné a účelné. Na šumavském statku sloužily k nazouvání na boty cestou do chléva, nebo pro dříví, či jen tak po dvoře. Posledním jejich "obyvatelem" je červotoč (doufám, že jeden!!) Bohužel, neplatí na něj žádné postřiky, či jedovaté lázně, ba přežil i ukrutné letošní mrazy!!
Pořád jsem nevěděla, kam s nimi, až nás s tátou napadlo, že na kamenné zdi ten červotoč nebude mít co žrát, jen ty dřeváky.
Trochu jsem je na té šedivé zdi "zvýraznila" krušpánkem a řebříčkem a počítám, jestli si v tom druhém nepostaví na jaře někdo hnízdo? :o))




  Malinká zahrádka se krásně rozrůstá...

 Ona zachráněná a "vytuněná" výlevka :o)

 Zraje jonatán, odcházejí denivky...

 Hotový azbestový truhlík. Letos už ho osazovat nebudu, na jaře to půjde líp :o)

11 komentářů:

  1. Drevaky udelaly krasnou ozdobu a tu vylevku bych take hned brala .Zahrada se krasne barevne meni.Jen si me trochu zarazila s tim azbestovym truhlikem.Nevim jestli je to stejny produkt ale u nas je azbestos zakazany ze zdravotnich duvodu .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elli, ano, azbest je prý zdraví škodlivý, ba přímo karcinogenní. Ale kdybych Ti měla povykládat o svém pracovním místě, tak bys mě už dost dávno možná prohlásila za mrtvou! :o) Takže mě nějaký malý truhlík, momentálně ještě zaplácaný kachlíkama a spárovačkou, už nerozhází:o)

      Vymazat
  2. To by bol hriech, spáliť dreváky, lebo veru je z nich parádna dekorácia. Záhrada je krásna, pastva pre oči. Po takejto výlevke aj moje srca baží a tunning je perfektný. Maj sa krásne. Renata

    OdpovědětVymazat
  3. Miniskalička je krásná. A dřeváky, ty udělají opravdu velikou parádu. To nemá hned tak někdo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však když jsem u strejdy šmejdila po stodole a dědově dílně a nacházela různé takové poklady, když jsem je uviděla takové pohozené, že už skoro na spálení...Až se mi srdce rozbušilo! :o)))

      Vymazat
  4. Krásne fotky a dreváky sú unikátna dekorácia.
    Pekný deň
    Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, až si říkám, jestli není škoda nechávat ty dřeváky takhle venku? Jsou nádherné!!! Mrcha červotoč, co? :-) Myslíš, že by nějaký truhlář neuměl poradit, co s broukem? Měj se krásně podzimně, papa, Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joli, neboj, jsou pod balkonem v závětří. A doteď "překážely" za kůlničkou, ale taky pod střechou. Teď jim myslím bude dobře a líbí se mi, jak si tam tak visí... :o))

      Vymazat
  6. Ty dřeváčky jsou úchvatné!!!!

    OdpovědětVymazat