6. 7. 2012

Výlet...

Aneb - žít na rozmezí tří států, neboli na trojmezí, má své nesporné výhody.
Letošní léto se nám obzvláště vydařilo (zatím) a tak je víc, než logické, že je využijeme k výletům. To by ale jeden nesměl být na marodce, že jo... Ale když jsem začala dojíždět na ty infuze, tak mi paní MUDra nabídla odpolední vycházky. No neberte to, když už jsem v tom vedru zavřená doma víc, jak týden :o)
A když se ještě nabízely krásné dva státní svátky, rozhodl pantáta, že nebudeme jeden den vařit, ale na oběd si zajedeme... A tak jsme si zajeli do Polska na úžasné místo v šílených kopcích (jak to tam lidi řeší, když napadnou tuny sněhu, nechápu...), na Ochodzitou. Tato krčma je vyhlášená svými extra velkými porcemi jídla. Do čtvrtka jsem o tom jen slyšela. Mluvili pravdu - všichni! Pantáta si objednal filé z candáta, já pečeného pstruha a syna táta ukecal, ať si dá "Chlapské koryto". Veselá servírka se nás po objednávce ještě šibalsky zeptala, jestli ještě někoho čekáme. Po odpovědi, že ne, se usmála a odkmitala (ona fakt nechodila, ale kmitala!) Když nám jídlo přinesla - všechno na dvou rukách!!! - pochopila jsem :o)))
Když jsme dofuněli do stádia "kulaté bříško", žádali jsme krabičky na odnesení těch zbytků domů. No, nevařila jsem ani druhý den :o)))
S plnými bříšky jsme se ještě vyškrábali na vrchol nad chatou, ze kterého je úžasný výhled kolem dokola na všechny možné kopce a při dobré viditelnosti i do Tater.
Kochajíce se s foťákem v ruce, nasávaje nádherný voňavý letní vzduch, jsem kousek pod vrcholem najednou slyšela nebeské cinkání zvonců... A pak jsem je uviděla. Ovčáky se psem a velikým stádem oveček...
Ta pohoda... Ten klid... Jen vítr, vůně a šelest trav...


















6 komentářů:

  1. Zacnu s tim jidlem ,neni nad spokojeneho zakaznika a po tech porcich se vubec nedivim.Priroda - krasna ,hospudka -malebna ale nejdulezitejsi je aby jsi se brzy uzdravila.Bydlet na trojmezi ma rozhodne velke vyhody,uzivejte si mnoho dalsich vyletu.

    OdpovědětVymazat
  2. Leničko, to je nádhera - krásná hospůdka i příroda. A ty porce to je tedy něco :-D - myslím, že naši majitelé restaurací by se měli jet podívat jak se o hosty starají jinde. A bydlet na trojmezí je rozhodně výhoda. Přeji hodně zdraví a krásné léto. J

    OdpovědětVymazat
  3. Prostředí nádherný!!! Tam musela chutnat i čistá voda. Koukám na porce a říkám si,že jedna miska by mi stačila pro celou rodinu :-D

    Vždycky jsem snila o žití někde, odkud je krásný výhled. Od té doby, co funím i po zdolání krtiny, už mě to tak nebere. Lidi tam na tom budou s kondičkou i dechem líp, než já. A ovečky... ty jsou tam jak v ráji. Neobklíčené civilizací a ploty.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásná deka to bude,jsem zvedava nafinalni verzi,a k necemu ta nemocenska je,ja usila,uhackovala nejvic veci pri nemocenske :-) Hezky zbytek dne preju

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to si nesmím nechat ujít při návštěvě rodinky, tam musíme zajít!!! J.

    OdpovědětVymazat
  6. Leni, to bol krásny výlet! A my sme v ten deň boli na Štrbskom Plese, tak sme si mohli zamávať :)

    OdpovědětVymazat