12. 7. 2012

Korálky...

Moc se mi líbí látkové korále. Přijde mi, že je někdo vymyslel jen pro krásné letní dny. Po dlouhé době jsem dnes náhodou zabloudila (cítíte tu náhodu, jo? :o)) do mého oblíbeného sekáče. Času jsem měla opravdu málo, protože jsem byla o kus dál domluvená, že mě manžel vyzvedne autem a to jsem ještě musela koupit hořčičné semínko pro zelené hnojení! Takže brýle na oči a šup šup ramínko za ramínkem...no nic moc mě neoslovilo - taky už je konec týdne, tak co bych chtěla, když nejlepší kousky jsou už pryč, že jo?.. Ale u východu jsem koukla do košů na zemi a tam na mě vykukovaly nějaké pěkné barvičky. Zatáhnu za jeden cípek - dlouhá šifónová šála s obrázky letního ovoce...Zatáhnu za druhý cípek - veliký hlaďounký šátek s nádhernými vzorečky a ještě krásnějšími barvami... Hned mi cvaklo, co z TOHO bude! :o)
No a pak už jsem běžela pro tu hořčici.
Už před časem jsem uvažovala, kde seženu nějaké ty kuličky do nich. Dřevěné korálky jsem viděla maximálně tak 2cm, pak mi někdo poradil jakési vatové kuličky (že jsou docela tvrdé, ale při tom lehké) jenže...když jsem si letos začala hrát s tou vlnou....tak mě napadlo, že by mohly být uplstěné z vlny! No a tak jsem dělala "rafaelo" většího či menšího průměru, syslila a čekala, až na NĚCO vhodného natrefím.
A tak jsem si odpoledne jedny na zkoušku umotala a myslím, že docela ujdou :o)
Nazvala jsem je Ovocné...







Tak už jsem to doplancala všechno!...ono mě to prostě někdy chytne... No a byla ta šálka dlouhá tak akorát na 4 korále :o) A koneckonců se hodí. Občas má nějaká kamarádka nějaké ty narozeniny a pod... :o))
A to česnekové zátiší - to se chlubím těmi nejhoršími kousky. Máma s tátou už česnek vytáhli a k rychlému zpracování mi odsypali ty nejslabší nebo poraněné. Ale urodil se letos docela pěkný. To si rodiče nenechají vzít. Každý rok táta sází něco kolem 150 ks a přes zimu se všechno sní. Tesco-čínský nekupujeme :o)

10 komentářů:

  1. wow. to je paráda! Na léto jako stvořené. A nápad s vlnou je úžasný. Mám jedny plněné dřevěnými, a jejich občasné "praní" je dost problém. Vlana mne fakt nenapadla. Jsi hlavička. :o)
    A miluju tyhle sekáčové úlovky. Nákup v luxusním obchodě ten pocit určitě nenahradí. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, děkuji :o)
      A ano, sekáčové úlovky..To je dobrodrůžo! :o)) Teď přes léto ani nemám moc čas tam chodit - jezdím skoro každý den na zahradu, ale zato v zimě...to si užívám :o))

      Vymazat
  2. Teda Leni, ty jsi tak nápaditý tvořivý človíček. To by mě vůbec nenapadlo něco takového stvořit. Já se zase naopak v sekáčích tak nerada vrtám. Vím, najdou se tam skvosty, ale já nemám tu trpělivost objevovat. Já vůbec nerada nakupuju.
    Náhrdelník je skvostný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladěnko, Ty nerada nakupuješ? Do sekáče nesmíš chodit za nějakým cílem, že To TAM bude. Většinou je to taková náhoda :o) A když se mi něco zalíbí - na sebe, na tvoření - tak to vezmu, i když to zrovna nepotřebuju, ale za čas vím, že tady někde mám něco...áááá tady je to! Hodím na sebe a jsem za kóču jak z butiku :o)))....nj..ber mě s rezervou..je už na mě pozdě.. :o)

      Vymazat
    2. Leni, já jsem rozmrzelá už mezi dveřmi. Kdyby to tam viselo pěkně vystavené, aby mi to padlo hnedky do oka, všude světlo a prostor, tak budu spokojená. Tady jsou většinou sekáče tmavé kobky s přeplněnými stojany a pidimístem, o které se přetlačuješ s dalšími zákazníky. Naposledy jsem nakupovala v sekáčích v Praze - tam jsem neměla fobii z prostoru, bylo ho dost.

      Vymazat
  3. Děkuji za "prcka". Okukuji korálky, tohle vypadá moc dobře. Dík za tip. Jana

    OdpovědětVymazat
  4. Leni, tak to sis zase udělala krásnou letní parádu! J.

    OdpovědětVymazat
  5. Lenko, ty se Ti povedly, s tou vlnou je to fakt skvělý nápad... taky to vyzkouším ;) Díky za tip. Dana

    OdpovědětVymazat