20. 7. 2012

Červencový TUSAL

Nejdřív práce a pak zábava!
...jo, to určitě...pche!
Ale jo, když je to léto a ta rodina je tááák žravá a zrovna není ve stínu 38, tak něco upečem .... Třeba ZASE kynuté borůvkové koláče :o)
A ještě se nesmím zapomenout hlásit Julce....
Přibývá, přibývá...tu kousíček látečky, tu kraječky, bavlnka, filc....


A aby toho účinkování v kuchyni nebylo málo, tak ještě teplá večeře pro dva (ale najedli by se tři - tak kulatá máme bříška)
Kaše z ovesných vloček vařená v mléce, máslo, med a jahůdky ze zahrady...  nom nom.... :o))





8 komentářů:

  1. Na čo som ja sem chodila takto na večer?! Teraz budem vymetať, čo kde doma "vyžrať" :))) Ale ja akurát tak nem-nem (akože nema nic), borovkový koláč zamrazený, zahrádka žiadna = žiadne jahůdky. No nič, veď ja som zabudla, že nutne musím zhodiť 5 kg, takže toto bude taká skúška pevnosti vole.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám českú klávesnicu a tak to nešlo napísať správne po slovensky, ale nenadávam Ti, Leni, vole = vůle :D

      Vymazat
    2. :o))) Nebooj, to jsem pochopila! :o)))
      A Ty, že chceš shodit 5 kg? Tož to pak jak se svlíkneš, tak jako bys odešla!:o))

      Vymazat
  2. Dobrý večer, mohu se zeptat - s těmi malými ústřižky různých materiálů, to je nějaká akce - ráda bych se případně připojila se "sbíráním". Děkuji za odpověď. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Zuzanko, je to akce, kterou už druhým rokem organizuje CyberJulka z Polska. Když rozkliknete červené JULKA, dostanete se na podmínky akce. Ale letos už to nepůjde, protože to běží od nového roku. Myslím ale, že pro narůstající zájem tohle bude i příští rok. Ve zkratce:O každém novoluní je třeba vložit post s fotkou nějaké nádobky, kam průběžně odkládáme zbytečky látek, bavlnek,scrapu-prostě každého tvoření a vlastně to nemá žádný význam, jen je to taková zábava. Na adresu Julky je potřeba zaslat nějakou maličkost vlastnoručně vytvořenou a Julka na konci roku (nebo asi spíš v novém, vylosuje jednu z účastnic, která obdrží všechny zaslané drobnosti - takový "poklad" :o)Momentálně je ve hře ještě cca 135 účastnic. Tak když si uložíte její blog, nejspíš koncem roku vyhlásí nový zápis.
      Kdybyste něco nerozuměla, zeptejte se mě :) Polsky umím -žiju v pohraničí:o)

      Vymazat
    2. Ahoj Leni, já myslela, zda se ty různé odstřižky nesbírají pro někoho na další tvorbu :-) - Jak to bude příští rok - uvidím. Teprve začínám...díky moc za odpověď a nabídku pomoci s polštinou - přeji hezký den.

      Vymazat