11. 6. 2012

Srdce na placato....

Já než se rozhoupu....chjo... Přibližně 2 roky mi ve skříňce mezi ostatními věcmi, které NUTNĚ POTŘEBUJU HNED, ležely dvě balení samotvrdnoucí hmoty. Bílá a terakota. A i z důvodu, že se do té skříňky už pomalu nevejde ani vzduch, jsem se dnes po úklidu wc a koupelny odměnila "chvilkou pro sebe" než přijde taťka z tenisu a začne z gauče fandit....
Co na tom tak může být, že? Roztrhnu obal - ukrojím - rozhňácám - vyválím - vykrájím - nechám uschnout.
Ano, ale na tabulce skla hmota po vykrojení docela dobře držela a já, drbaje se na hlavě, si říkám, aby to na tom skle dobře nedrželo i po zaschnutí...hmm..? No a tak jsem sklo obalila potravinovou fólií a ono se to dokonce i líp válelo :o) a úplně nejlíp šly dostávat ty okolní zbytky, což ze skla šlo velice špatně. (Pište si fólie = vychytávka:o)) Tabulka skla byla za chvíli málo i obalila jsem ještě kuchyňské prkénko. 
Zase se jednalo o něco, co jsem v životě nedělala a tak jsem šla cestou nejmenšího odporu. Obligátní vykrajovačka ve tvaru srdce musí stačit...:o)
Nachystala jsem si různé zdobené knoflíky - že jako budu vytlačovat vzory - a kousek silonové krajky (ani nevím, kde se mi doma vzalo tolik metrů??) no a skončilo to tím, že jsem používala jen tu krajku, protože se nějak nedostavila ta, co mě občas přiletí políbit (familiérně jí říkám Múza...:-))
Nemám doma nerezový váleček a hňácat nějakou hmotu dřevěným válečkem na nudle se mi z hygienických důvodů moc nechtělo, tak jsem šáhla po prázdné láhvi od vína. (Tu jsem měla prázdnou už dávno - ta "moje chvilka" nebyla až tak pěkná :o)))
Ještě limonádovým brčkem udělat dírky, lehce prsty zkontrolovat okraje a čekat....
Až to ztvrdne, budu muset spodní hrany přejet jemným brusným papírem, pak nějaká šňůrka, či stužka a ...půjdou z domu, přibalená ke zboží :o)

                        Tož tak tolik moje postřehy z plácání na stole aneb patláma patláma... :o))








8 komentářů:

  1. wau ... výsledek je krásný ... a fólie super postřeh ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o) Díky...ještě pořád schnou. Po 24 hodinách jsem je z folie přendala na papírovou utěrku. Ale to vlhko venku.... :-/

      Vymazat
  2. Leni, tie by si mohla predávať aj samostatne, sú nádherné! Nie je na nich poznať "neskúsenosť" začiatočníka. A fľašku od vína nabudúce plnú, aby si sa mohla za tú prácu odmeniť ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o))) Barunko, až budu zase někdy "patláma patláma", tak tě na tu flašku zvu. Celá by na mě byla moc a nechávat zbytky?... :o)))

      Vymazat
  3. Krásný nápad i výsledek.
    A to na to špatně vidím - slzíc po čtení reportáže o kocouří koupeli :oD
    Jsi holka se zlatýma rukama a vtipnou klávesnicí.
    Krásný den, sluníčko. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko díky :o) Jsem ráda, když u čtení mých řádků lidé slzí :o))))

      Vymazat
  4. jéééééééé, moc krásná srdíčka!!!

    OdpovědětVymazat