3. 6. 2012

Jak vyprat kočku....

Obecně - kočky se bojí vody. Prý... Ten náš má vodu docela rád. V létě mu na balkon dáváme lavor nebo misku s vodou na hraní, denně vyžaduje řevem ze sprcháče čerstvě vytékající pramínek na žízeň (klidně i co 15 minut...) a občasné postříkání - třeba po umytí rukou - považuje za výzvu ke hře a následnému úprku bytem.
Veterinář mi jednou řekl, že když vyloženě nesmrdí (že by se jako v něčem třeba vyválel) tak ho vlastně koupat nemusíme. Ale všimla jsem si, že nízko nad zemí nějak častěji musím umývat zárubně, rohy stěn ve stejné výšce jsou taky nějak špinavější a pak mi to CVAKLO! To ta naše prachovka! Přístup na trávu tak nějak už nemá - on se na zahradě naposled tak rozdivočel a byl až nebezpečný, že jsme od těchto výletů upustili - a že balkon opravdu nevytírám každý den, je jasné, odkud asi tak ta špína v kožichu pochází...
I zakoupila jsem šampon a vyčkali jsme letních teplot, aby se zvíře mohlo usušit přirozenou cestou. (Z fénu má hrůzu - tudy cesta nevede...)
Naše koupelna ve 3+1 o rozměrech cca 150x150 cm, v ní já coby koupající, dcera coby paparazzi, syn jen tak, že bude sranda a kocour ....
Vlažná voda, něžná slova, jemné doteky a když už měl v kožichu nacucáno asi tak 3 litry usoudil, že už NECHCE a jak to kočky umí, ladným skokem s mezipřistáním na mém pravém rameni se rozplácnul na koberečku.Mně zůstalo promočené tričko a několik kérek - měli jsme mu před tím udělat zástřih - teď už to vím...
Kočka byl znovu vložen do sprcháče s domlouváním, že jsme ještě neskončili, opláchli jsme šampon a použili několik ručníků na odcucání vody.
Po zákroku nás tak nějak neměl rád. Ani když dostal šmacholíka... Položen na sluníčko na parapet dělal, že jsme mu ukradení a vydržel s tím až do večerního naplnění misek...
Ale nám se ta sranda líbila a určitě mu to za rok zopakujeme :o) A to nemluvím o tom, jak mu krásně zjemněl kožíšek :o))







17 komentářů:

  1. Leni, ten je úžasný i namočený, no nedivím se vám, že s vámi do večera nepromluvil, ale na té druhé fotce vypadá, že se mu to líbí:-) My jsme naši Mícu v životě nekoupali a stále voní, hlavně když se válí v čerstvě převlečených peřinách, voní jako králíček Azurit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o)) Jako Azurit voněl 2 dny, pak už zase jako malé kotě - tak zvířátkovsky...krásně... :o) A nejlíp se mi ňufá na krčku, za ouškama.. :o)

      Vymazat
  2. Silně mi to připomíná občasnou očistu naší Betynky. Psi prý vodu rádi, ale kříženka tibetského teriéra s dlouhými chlupy k ní měla vyslovený odpor. Taktéž nám utíkala namydlená a když se nám konečně podařilo očistu dokončit, uraženě šla a vyválela se celá v té nejhorší špíně, co mohla po okolí najít.
    Váš kocourek je fakt fešák. A čitelný, jak ten náš. V očích je mu vyloženě vidět, že už se mu chce někomu nafackovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No řeknu Ti, že jsem měla strach. Nikdy neměl namočeno víc jak nohy. Nevěděla jsem, jak bude reagovat, ale nakonec jsme se domluvili... :o))
      Naštěstí se nemá kde vyválet a ani ho to asi nenapadlo -to víš, gaučák :o))

      Vymazat
  3. no pa kočka je šikula, že to tak s "Vámi" zvládnul ;-) ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však dostal jako bolestné šmacholíka, ale uražený byl, to jo :o))

      Vymazat
  4. Kočičák... to je povaha, co? Ale určitě to jen hrál, že je naštvaný a v duchu si říká: kéžby zítra znova :-)

    PS: ručník poznávám, také máme doma :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Juuu, to sem se nasmala, Leni, Ty jsi cislo o:-))) Ale chcu Ti rict, ze je me u Tebe krasne...Zahrada fantasticka, papani, mnaaaam no a ted jeste povidani o kocopurovi...Moc Te zdravim, sikulkoooo....

    OdpovědětVymazat
  6. Kocourek byl při koupání trpělivý,rozhodně jeho rozhořčení chápu :-).Se zvířaty je zábava.Pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, zábava je s nimi i když to člověk nejmíň čeká :o)))

      Vymazat
  7. Bobek, jak tam sedí v rožečku vany...:-) Vždycky říkám, jak zmoklá vrána:-) (A bez tetovaček to nejde;-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a bolí tetovačky...bolí :o)

      Vymazat
    2. U nas to jde i bez tetovacek, ale jen u tech, co jsou na to zvykle od kotatek :) Kocoura muzu namocit i v sudu na destovku, kdyz jsou ted ta vedra a nijak se nevzpira, jemu pak alespon krasne zchladne ten rozpaleny cerny kozisek

      Vymazat
  8. Leni to jsem se u tebe dneska fakt pobavila, šla jsem původně kouknout na ty úžasné jehelníčky , ale pak jsme zjistila , že ani příspěvek o koupání vašeho kocoura jsem neviděla.. Úplně jsem si to představovala... no doufám že naší Dianku nebudeme koupat, sice jí voda taky pěkně zajímá ale na kožichu by jí ráda asi neměla... s koupáním psů mám bohaté zkušenosti ale kočku jsem v životě nekoupala..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jak jsem zjistila, náš kočka je děsná prachovka a po těch 4 letech ten kožich už nebyl "jako nový" :o))) Tak jsme ho prostě vyprali! :o)) A po usušení to fakt bylo poznat...Myslím, že Dianka se koupeli zcela jistě taky nevyhne :o)

      Vymazat