3. 2. 2012

Plstění...


Může za to Vladěnka . Hned, jak jsem našla její blog, bylo mi jasné, že TOHLE musím zkusit! Krásný přírodní materiál - pro mně zatím pole neorané..Sice jsem o TOM přemýšlela už dávno, ale neměla odvahu. Až teď, v úterý, když jsem se stavila do jednoho malého milého obchůdku , že si koupím něco zcela jiného, než s čím jsem odcházela, jsem ji našla. Ano, odcházela jsem s vlnou, jehlou, různými korálkovými komponenty, odhodláním a nadšením. Od milé paní majitelky jsem dostala miniškolení plstění, pár dobrých rad a fíglů a upalovala domů.
Nakrmila jsem teď už jediného na mně potravinově závislého člena domácnosti – kocoura (ti ostatní si v lednici vždy něco uloví sami :o)) a „šla na TO“.
Věděla jsem, že mám někde „zašitý“ kousek molitanu a když jsem ho našla, byla jsem strašně ráda, že jsem takový sysel! :o))
Opatrně, se strachem – jako když je něco poprvé – jsem píchala jehlou do smotánku vlny a dávala pozor abych nezlomila jehlu, abych se nepíchla, abych měla práci souměrnou…
A tak se zrodily mé první vlněné kouličky, vlněnky… Tyhle korálky nikomu nedám, ty jsou jen moje – moje první! Jsou to ty purpurově-červené…
Po tři večery jsem si hrála s vlnou a jehlou a tak vznikly troje korálky. Ty třetí ještě čekají na stole na dokončení – musím zase do toho obchůdku :o) Ty vám také ukážu.
Jehlu mám stále první, v prstech 6 dírek po ní. Strašně to zabolí, když se trefíte, ale stojí to za TO!
Objevuji nový materiál, jeho možnosti, jeho krásu a děkuji Vladěnce, že jsem ho našla…






16 komentářů:

  1. Leni, ty také vyzkoušíš všechno, viď? :-) Korálky se ti moooc povedly! Jsou nádherné! Hezky si je užij!

    OdpovědětVymazat
  2. A už je to tady! Už ses nakazila :-) Musím tě strašně moc a moc pochválit. Mně se nejvíc líbí ty modré s úžasnou spirálkou. Já spirály, bůhvíproč, miluju a strkám je kde můžu.
    Těším se, co ukážeš příště. Tak hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
  3. paráda, povedlo se! kdybych narazila na matroš v obchodě, tak do toho jdu taky :-) zatím to mám jen na pomyslném seznamu co chci zkusit.

    OdpovědětVymazat
  4. Leni, na to, že je to první pokus - paráda,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :o) Je to strašně infekční záležitost! :o)))

      Vymazat
  5. MOC KRÁSNÉ TVOŘENÍ.
    TY ČERVENÉ SE MI MOC LÍBÍ.
    A TREFU DO PRSTU DOBŘE ZNÁM.
    PŘEJI PŘÍJEMNÝ VÍKEND.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezké korálky se Ti, Leni, povedly. A napoprvé, to jsi u mě hrdinka. Taky vím, jak to bolí :-) Ale teď v zimě k roláčku budou kouzelné. Hezký večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :o) No právě, k roláčku jsem si chtěla udělat jen ty červeno-purpurové a už jich mám 4! :o)))

      Vymazat
  7. Leni, to jsou neuvěřitelné a úžasné korálky, moc se mi líbí:-) Já už jsem kolikrát na podobné koukala třeba na Fleru, ale vzhledem k tomu, že se mi tu teď válí už nějaký měsíc, možná rok, potřeby na pedig a pláčí, že si jich nevšímám, protože pořád šiju, tak se na tyto krásné plstěné věcičky budu chodit "jenom" koukat k tobě:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Oboje korálky jsou moc pěkné. Jsem zvědavá na další kousky... A pozor na prsty! :) I já už jsem zjistila, jak dlouho taková malinkaté dírka dokáže potrápit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o)) jojo prstíky fakt bolí! :o)) Bojím se, že to zakřiknu, ale píchla jsem se zatím JEN 9x a už dlouho ne, ale nemyslím, že bych už byla taaak dobrá! :o)))
      A děkuji :)

      Vymazat
  9. Leni teda to je nádhera:-)) už jsem si o ně chtěla psát a vidím ,že je nedáš :-(((..no tak to jsi mě dostala ,já se to budu muset naučit !!!..sakra devět řemesel a desátá bída ..znáš tohle pořekadlo???

    OdpovědětVymazat
  10. Táničko, ty první, ty budou opravdu "památeční"...Na tohle jsem tak trochu staromódní .o)) I sklíčky, která jsem namalovala první (škaredá mimochodem:o)) mám schovaná :o))
    Děkuji...

    OdpovědětVymazat